dimecres, 27 de gener del 2010

Propostes de lectura


1.Així és la vida, Carlota
Gemma Lienas. Editorial Empúries.

De egur que alguna vegada t’has enamorat bojament d’algú que no t’ha fet cas. Segur que alguna vegada has tingut algun problema greu amb la família i has pensat que el teu món se’t feia bocins. I segur que moltes vegades t’has empipat amb el teu germà per un jersei tacat, t’has passat una hora al telèfon xerrant amb els amics i has rigut fins que el cor t’ha dit prou. Seguríssim, perquè…així és la vida! Mentre en ramon es recupera, a poc a poc, del seu gravíssim accident (recordes Cul de sac?), la Carlota viu ben preocupada la separació dels seus pares i s’adona que la seva vida ha començat una etapa completament nova.





2. Com un miratge
Maria Mercè Roca

El protagonista d’aquesta novel·la, un al·lot d’un poble dels Pirineus, espera com cada final de curs, amb curiositat, l’arribada dels estiuejants. Però aquest any tot és diferent perquè arriba la Salut, una al·lota de ciutat que el fascina i que li fa descobrir alhora el desig i la traïció.



















3. El diari de Zlata
Zlata Filipovic

Zlata té 11 anys, viu a Sarajevo i escriu un diari on explica les coses que fa, que descobreix… Fins que la guerra esclata als Balcans i el seu diari deixa de ser els altres de les noies de la seva edat. Ara és un diari de la por, el sofriment, els bombardejos, la vida sense electricitat, aigua o menjar… Amb la veu de la nena que és, Zlata ens relata, de primera mà, com pot canviar la vida d’un moment a l’altre i, sobretot, què significa créixer enmig d’una guerra.


3 comentaris:

  1. Pep! Sóc en Marc (: Volia dir-te que he canviat d'opinió sobre el llibre que m'anava a llegir (Ales), ja que he decidit llegir-me la segona part d'un llibre que vaig proposar-te un dia (Eternitat) que s'anomena Miratges, d'Alyson Noël.

    ResponElimina
  2. Aquests són els llibres optatius de 3r per pujar nota?

    ResponElimina
  3. -Cap problema, Marc.
    -Sí, aquests són els llibres.

    Salut i bons llibres!

    ResponElimina